För dig som tycker om lite mer fartfyllda aktiviteter, till exempel att cykla, rekommenderar vi MTB-cykling. Hur låter det att cykla på bohuslänsk granit och vackra spännande stigar?

Helen som driver Styrsö Vandrarhem erbjuder också guidade turer då du kan cykla MTB
Helen som driver Styrsö Vandrarhem erbjuder också guidade MTB-turer

Helen, som driver Styrsö Vandrarhem, erbjuder guidade upplevelser på MTB, och turerna utgår från fastlandet. Det kanske kan passa bra med en cykeltur i anslutning till ankomst eller hemresa, eller varför inte boka in det för en dagstur?

Cykla kan du göra både på Styrsö och på fastlandet
Cykla kan du göra både på Styrsö och på fastlandet

Cykla med guide, och cykelhyra

Det är även möjligt att ta med cyklarna på färjan ut till Styrsö, och Helen hälsar att det är en härlig känsla att vara cykelburen fram till Styrsö.

Mer information om Cykel & Salt

Mer information om hennes MTB-turer hittar du på webbsidan Cykel & Salt och i den här fina tidningsartikeln. Artikeln kommer från Sportshopen Magazine och de inleder den så här:

”Helen Veerman första sommarjobbslön gick till ett cykelinköp. Sedan dess har cykling varit en bestående
passion i hennes liv. Många år senare var hon med som projektledare för Strömstads bike park och när den var färdigställd kom tankarna på att förvalta traktens cykelmöjligheter ytterligare. Två guideutbildningar senare var Cykel & Salt med säte i Strömstad bildat. Företaget arrangerar bohuslänska MTB-turer för både privatpersoner och företag, och förutom Helen finns ytterligare fyra certifierade guider i stallet.”

Läs hela artikeln här

Andra aktiviteter hos Styrsö Vandrarhem

På mysiga Styrsö finns många aktiviteter du kan ägna dig åt. Ta en titt här och se om du hittar något som lockar.