För dig som tycker om att strosa i naturen, och tar dig tid att njuta av alla intryck, finns ingen bättre plats än Styrsö. Nu är vi visserligen lite partiska, men det är så vi känner i våra hjärtan.

Det är i alla fall lätt att hitta tillbaka till vandrarhemmet
Det är i alla fall lätt att hitta tillbaka till vandrarhemmet

Promenadslinga runt ön

Runt Styrsö finns en fin stig att följa, som startar i tallskogen precis bakom vandrarhemmet. Så här beskrev bloggaren ”Hemomkringvandring” stigen efter sitt första besök hos oss våren 2022:

”Mysig vandringsstig (3 km) runt Styrsö

På fredagen kom vi ut till Styrsö tidigt på kvällen, och solen försvann snart bakom molnen. Eftersom hundarna suttit still i flera timmar ville jag gå på en upptäcktsfärd. Helena följde också med, och när ägaren Helen hörde att vi skulle ut erbjöd hon sig att visa oss vägen – hon skulle ändå ut och springa.

Från vandrarhemmet gick vi genom tallskog, passerade på en smal stig mellan syrenbuskar och äppelträd i blom. Därefter gick vi mellan små charmiga hus i lummiga trädgårdar, innan vi kom fram till en liten vik. Efter ytterligare skog, ett orkidékärr (halleluja!!) så kom vi ut till en vik med utsikt rakt ut mot havet.

Längs vägen såg jag smällglim, strandkvanne, trift, gåsört, blodrot, gullvivor, Sankt Pers nycklar, en massa violer och förgätmigej. När stigen svängde av från havet och upp över berget följde vi små rösen som man lagt upp för att guida besökarna.

Strandkvanne – Angelica litoralis
Strandkvanne – Angelica litoralis

Den här stigen gick jag flera gånger under helgen, både medsols och motsols. Jag svängde också in på några stigar för att se vart de gick, men tyvärr hann jag inte utforska dem alla.”

Kvällsbilder från samma runda

Dessutom har Therése (som bloggaren heter) delat med sig av fina kvällsbilder från samma runda.

Idylliskt så det förslår
Idylliskt så det förslår

Gå längs havet och hitta din egen plats

På Styrsö finns också alla möjligheter att hitta sin egen klippa att ha picnic på, eller sola, eller läsa. Dessutom finns många små vikar där du kan ta ett ostört bad. Där finns ingen markerad led att gå på, men följ bara havet, eller titta på en karta. Du kan givetvis även fråga oss på vandrarhemmet om tips.

På Styrsö är det lätt att strosa iväg och hitta en egen lugn plats
På Styrsö är det lätt att strosa iväg och hitta en egen lugn plats

Andra aktiviteter hos Styrsö Vandrarhem

På mysiga Styrsö finns många aktiviteter du kan ägna dig åt. Ta en titt här och se om du hittar något som lockar.

Hundar är välkomna till Styrsö, men måste hållas kopplade
Hundar är välkomna till Styrsö, men måste hållas kopplade